Moduceloven

Welkom op de pagina van FP Ovenbouw. Hier vindt u ondermeer informatie over de onlangs door Frank Pieters ontwikkelde moduceloven. Het eerste met succes werkende prototype is inmiddels een feit. Met trots kunnen wij zeggen dat deze in gebruik is bij hofleverancier Meesterbakker Roodenrijs in Rijswijk. Daar kunt u tevens op afspraak de werking van de oven zelf ervaren. Het is zelfs mogelijk om te proefbakken met uw eigen product.

 
De naam zegt het al, module

De oven bestaat uit aparte modules, waardoor u de oven passend kan maken voor uw bedrijf. Beginnend bij 12 schommels tot 32 schommels. Tevens zijn deze schommels gestabiliseerd en kunnen naar wens voorzien worden van een stenen vloer voor het bakken van vloerbrood. Een van de belangrijkste aspecten van de Moduceloven is dat de oven met uw bedrijf kan meegroeien. De oven kan zo variërend worden samengesteld, waarbij een capaciteit bereikt kan worden van 600 tot 1200 busbroden per uur. De Moduceloven is geschikt voor zowel busbrood, vloerbrood en bakplaten alsmede voor banket.

Iedere oven heeft zijn eigen bakhaard wat bepalend is voor de kwaliteit van het te bakken brood. De Moduceloven is hierin uniek door zijn bijzonder bakhaard, zijn variabel in te stellen temperaturen voor het bereiken van een perfecte bakcurve waardoor de kern snel bereikt wordt en de korst knapperig en krokant wordt.

voordelenDe voordelen

Belangrijke punten van de moduceloven
  • De oven kan door 1 man bediend worden
  • De Moduceloven is bijzonder duurzaam in gebruik omdat deze een zeer laag energieverbruik heeft door een perfecte isolatie, waardoor energiekosten bespaard worden
  • Meerdere instelbare temperatuur zones voor een constante bakcurve
  • Stoomzone met instelbare stoomtijd
  • Uit te voeren in stenen en stalen bakgoed dragers
  • Gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen

Voor uitgebreide documentatie kunt u contact opnemen met FP Services BV