De Moduceloven

De Moduceloven is een modern uitgevoerde oven overeenkomstig de laatste stand van de techniek. Alle onderdelen zijn zodanig uitgevoerd dat oxidatie wordt voorkomen. Zo zijn diverse onderdelen uitgevoerd in RVS, de stalen onderdelen in een hittebestendige lak om roestvorming te voorkomen.

Afhankelijk van uw behoeften is hij verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen van 16 t/m 32 schommels (±600 tot 1200 broden per uur). De Moduceloven is standaard uitgevoerd met schommels voor het transport van koppels. De schommels zijn gestabiliseerd. Dit wil zeggen dat bij het wijzigen van de transportrichting, of enig ander moment, de schommels ten allen tijden in horizontale positie voortbewegen. De koppels kunnen dus nooit van de schommels schuiven en daardoor schade veroorzaken.

Op iedere schommel kunnen vijf koppels staan, zodat er tussen 80 en 160 koppels in de oven aanwezig kunnen zijn. Naar wens kan de Moduceloven eveneens worden uitgevoerd als steenoven voor bijv. het bakken van pizza’s e.d.
Zowel de baktemperatuur als baktijd kunnen op het bedieningspaneel worden ingesteld.

De Moduceloven is leverbaar in diverse uitvoeringen. Dit is mede afhankelijk van de capaciteit en niet in de minste plaats of de werking geheel geautomatiseerd moet zijn.

In de bakruimte is een tweerichtingsverkeer. Bovenin gaan de schommels richting spanmoduul, onderin gaan de schommels richting aandrijfmoduul. Dus tegengesteld aan elkaar. Dit betekend dat bovenin direct achter de aandrijfmoduul het begin is van het bakproces, terwijl onderin net voor de aandrijfmoduul het bakproces eindig. Tussen begin en eind van het bakproces is een aanmerkelijk temperatuurverschil gewenst. Om deze reden is op halve hoogte van de bakruimte een scheiding aangebracht zodanig dat de twee benodigde temperaturen elkaar niet beïnvloeden. Tevens is het aantal gasbranders per lengte eenheid aan het begin van het bakproces hoger dan aan het eind van het bakproces.

Alle branders zijn voorzien van een elektronische ontsteking en automatisch vlam bewakingssysteem.

De afmetingen zijn respectievelijk:

Uitvoering Lengte Breedte Hoogte Ingenomen
oppervlakte
16 schommels (kleinste uitvoering) 5,87 m 2,68 m 2,12 m 15,7 m2
32 schommels (grootste uitvoering) 11,42 m 3,50 m 2,12 m 32,1 m2
De Moduceloven - handmatig

De Moduceloven - handmatig

De Moduceloven - geautomatiseerd

De Moduceloven - geautomatiseerd