Geschiedenis van de Moduceloven

Echte Bakkers geloofde in de kracht van de Balanceloven

De bijzonder bakhaard, het bakvolume, de hoge temperatuur waardoor de kern snel bereikt wordt en de korst knapperig en krokant wordt!
Helaas zijn de ovens –ooit geproduceerd door AMF Winkler den Boer- niet meer leverbaar en zit in de oude Balancelovens asbest verwerkt. Een andere oven, betekent een andere kwaliteit brood omdat de oven bepalend is voor de kwaliteit. Een alternatief was er tot voor kort niet.

Frank Pieters, gerust een expert te noemen op het gebied van bakovens, brengt daar verandering in.
Frank is er trots op. "Ik heb de beste eigenschappen van de Balanceloven gebruikt, de onderdelen van de oude oven herschapen, maar ook vernieuwingen toegepast. Zo heb ik de schommels die erin zitten gestabiliseerd zodat de oven alleen maar stil hoeft te staan wanneer deze gevuld dient te worden. Daarnaast kan het bakgoed niet meer van de schommels kan vallen. Tevens is de oven voorzien van diverse boven en onder secties die verschillend in temperatuur in te stellen zijn.
Deze oven heeft een zeer laag energieverbruik door een betere isolatie, waardoor ook weer kosten bespaard worden. Bakkers kunnen de temperatuur beter regelen.’’
Andere voordelen van de Moducel zijn dat Frank uitsluitend hoogwaardige materialen heeft gebruikt. Een hoge reserve in slijtende en belaste delen zodat onderhoud zoveel mogelijk wordt voorkomen.